Ambulante begeleiding jeugd

Deze begeleidingsvorm richt zich primair op het kind met een ontwikkelingsachterstand of een beperking en is bedoeld om de zorgtaken van de ouders thuis tijdelijk over te nemen.

  • Kinderen of jongeren met een beperking of ontwikkelingsachterstand

  • 5-17 jaar

  • Zeeland, Zuid-Holland Zuid en Noordoost Veluwe

In het kort

In het kort

Siloah biedt begeleiding aan cliënten met een verstandelijke beperking of meervoudige beperking in de thuissituatie. De zorg richt zich primair op de cliënt met een ontwikkelingsachterstand of een beperking en is bedoeld om de zorgtaken van de ouders thuis tijdelijk over te nemen. Deze begeleidingsvorm is in principe voor iedereen die een kind heeft met een ontwikkelingsachterstand of een beperking. Het is niet zo dat er eerst sprake moet zijn van zware problemen of een uit de hand gelopen situatie.

Locatie

Locatie

Een begeleider van Siloah komt op vaste momenten met een vaste regelmaat thuis bij uw kind. In een begeleidingsplan wordt vooraf vastgesteld welke begeleiding wordt gegeven.

Siloah biedt ambulante begeleiding in de volgende gebieden. Achter de kerngebieden is aangegeven welke gemeentes hieronder vallen.

  • Zeeland: Borsele, Goes, Kapelle, Reimerswaal (Zuid-Beveland), Schouwen-Duiveland, Tholen, Vlissingen en Middelburg.
  • Zuid-Holland Zuid: Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Waddinxveen, Zuidplas, Krimpenerwaard, Ridderkerk, Barendrecht, Albrandswaard, Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel, Alblasserdam, Henrik-Ido-Ambacht, Papendrecht, Sliedrecht en Zwijndrecht.
  • Noordoost Veluwe: Nunspeet, Oldebroek, Ermelo, Putten, Nijkerk, Barneveld, Ede, Scherpenzeel, Renswoude, Veenendaal, Amersfoort, Leusden, Woudenberg, Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Rhenen en Neder Betuwe.

Voorwaarden

Voorwaarden

Afhankelijk van welke zorg nodig is, is een beschikking van uw gemeente nodig of een indicatie afgegeven door het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ).

Financiering

Financiering

De begeleiding en zorg bij Siloah worden bekostigd door middel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo), de Jeugdwet of de Wet langdurige zorg (Wlz). De financiering vindt plaats in Zorg in Natura (ZIN) of door middel van een Persoonsgebonden budget (PGB). Voor de begeleiding en zorg moet u een eigen bijdrage betalen. De hoogte hiervan is afhankelijk van het eigen inkomen. Deze bijdrage wordt door het Centraal Administratie Kantoor (CAK) rechtstreeks bij u in rekening gebracht.

Kijk voor meer informatie op https://www.regelhulp.nl/onderwerpen/jeugdwet.
U kunt ook contact opnemen met het Cliëntservicebureau om dit onderdeel te bespreken. De contactgegevens staan onderaan deze pagina.

Meer weten?

Meer weten?

Wilt u meer weten over het aanvragen van begeleiding en wat daarbij komt kijken? Ga dan naar de pagina ‘zorg aanvragen’.

Zorg aanvragen

U mag ook altijd telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.

Contact opnemen

Wilt u meer weten over ambulante begeleiding jeugd of gaat u graag met iemand in gesprek over de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!